Zilverstroom Energy lost netcongestie op

TenneT sluit geen nieuwe bedrijven meer aan op hun netwerk in Brabant en Limburg. Het net is vol zegt TenneT woordvoerder Eefje van Gorp op NOS-nieuws van afgelopen 9 juni ’22.
Zilverstroom Energy uit Tilburg komt met een snelle oplossing voor dit serieuze probleem.

Het huidige TenneT netwerk moet volledig worden aangepast omdat het niet is gemaakt waar het nu voor wordt gebruikt. Als gevolg hiervan is er transportschaarste (netcongestie) waardoor de levering van elektriciteit aan de industrie de komende jaren in het gedrang zal zijn.

De oplossing voor dit probleem vereist een investering van vele tientallen miljarden Euro’s over een periode van vele jaren.

Om de congestie op korte termijn op te lossen ontwikkelde Rosch Innovations uit Duitsland een nieuwe technologie die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen en volledig CO2 vrij is. Kijk hier voor ons aanbod.

Deze revolutionaire groene energie technologie, Kinetic Power Plant, wordt in Nederland op de markt gebracht door Zilverstroom Energy uit Tilburg.

Met de Kinetic Power Plant technologie krijgt de industrie de beschikking over goedkope groene elektriciteit zonder dat een netwerkaansluiting op het elektriciteitsnetwerk, noodzakelijk is.

Met deze revolutionaire ontwikkeling kan veel sneller op de vraag van de industrie naar goedkope groene elektriciteit worden ingespeeld. Zelfs op plaatsen waar nog geen aansluiting op het netwerk in de planning zit zoals industrieterreinen.

Deze Kinetic Power Plant energie systemen kunnen snel worden geplaatst omdat er geen langdurige vergunningstrajecten nodig zijn. De reden hiervan is dat deze systemen nauwelijks zichtbaar zijn en vrijwel geluidloos hun werk doen.

De Rosch Kinetic Power Plant energie systemen kunnen 24/7 vermogen leveren tegen een lage kWh prijs en worden geleverd in verschillende vermogensklassen. De systemen zijn in gebruik bij overheden in Azië.

De regio Eindhoven, het industriecomplex bij Moerdijk en het industriecomplex Chemelot in Limburg hoeven zich daarom geen zorgen meer te maken over hun stroomvoorziening.

Door over te gaan op een Kinetic Power Plant is er voldoende elektriciteit en kan de industrie weer plannen maken voor de groei van hun activiteiten zonder afhankelijk te zijn van de ontwikkelingen bij TenneT.

Hiermee krijgt TenneT meer tijd om hun netwerk op orde te brengen en kan de industrie weer stevig doorgroeien.

Zo kunnen Zilverstroom Energy en TenneT er samen voor zorgen dat de groene stroom levering aan de Nederlandse industrie de komende jaren is veilig gesteld.

Update: 13 februari 2023